Training Future Crafting (Engelstalig)

tot

Slechts een kleine minderheid van alle promovendi zal na het voltooien van de promotie de academische carrière voortzetten. De meeste promovendi zullen hun carrière vervolgen in de publieke sector, het bedrijfsleven of de industriële sector. Weet jij al wat je na je promotie zou kunnen doen? Het hebben van opties verbreedt je horizon, vermindert stress en zal je helpen voorbereiden op de toekomst.

In deze workshop zullen we ons richten op alternatieve scenario’s voor een niet-academische carrière. Je zult dit doen door enkele principes van Design Thinking toe te passen. Dit vereist een bepaald niveau van zelfkennis en zelfreflectie. We beginnen met het reflecteren op activiteiten in het verleden en het vinden van je “why”. Je wordt vervolgens uitgedaagd om ideeën voor de toekomst te genereren met behulp van brainstormtechnieken. De nadruk zal liggen op het verkennen van verschillende scenario's en niet op het vinden van de juiste oplossing. In het laatste deel van de workshop zet je jouw bevindingen om in acties. Wil je hiermee verder aan de slag, dan adviseren wij je om de workshop Arbeidsmarkt verkennen en netwerken bij te wonen.

Na de workshop Future Crafting heb je meer grip op wat er na je promotie zoal mogelijk is. Het hebben van opties voor de toekomst zal je helpen om stress te verminderen en je zelfvertrouwen te vergroten in het heden.

Voor deze workshop vragen we je om een ​​voorbereidende opdracht te doen die je in 5/10 minuten per dag over een periode van een week kunt doen. Als je je op het laatste moment inschrijft, kun je de opdracht ook met terugwerkende kracht doen. Je ontvangt de voorbereidende opdracht na aanmelding.

Voor wie

Promovendi van alle graduate schools, ongeacht contract type of jaar van jouw project; Postdocs en tijdelijke docenten van alle faculteiten, ongeacht contract type dienstverband (pilot)

Trainers

Rutger-Jan Scholtens

Gratis toegankelijk

Certificate of proof of attendance verkrijgbaar via de trainer

Aanmelden

Ons no-show beleid

Wij bieden graag gratis diensten aan vanuit Career Services aan alle studenten van de Universiteit Utrecht. Echter: Gratis betekent niet vrij van verantwoordelijkheden. Onze activiteiten zijn regelmatig ruime tijd van tevoren volgeboekt. Voor iedere late annulering of no-show, hebben we een aantal studenten dat de activiteit graag had bijgewoond, moeten teleurstellen. Dit is hoe we te werk gaan:

  • Wanneer je je voor een training hebt aangemeld, verwachten we dat je de training daadwerkelijk bijwoont;
  • Wanneer je je aanmelding moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, uiterlijk 24 uur van te voren;
  • Wanneer je niet komt opdagen zonder kennisgeving, kun je gedurende acht weken niet meer deelnemen aan activiteiten van Career Services. Twee no-shows betekent dat je niet meer kunt deelnemen voor de rest van het studiejaar.

Vragen?

Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar careerservices@uu.nl.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
De Serre, Botanische Tuinen