26 oktober 2021 van 15:00 tot 17:00Career Services

Training Diversiteit op de werkvloer: zet jouw unieke kwaliteiten in! (Engelstalig)

Let op: deze training vindt offline plaats! Zie onderaan de pagina voor de locatie.

Diversiteit op de werkvloer betekent in het kort dat het personeelsbestand bestaat uit mensen met verschillende culturele achtergronden, gender, carrièrepaden, skills en/of lhbti+ collega’s, werknemers met een functiebeperking etc. Diversiteit leidt binnen community’s en werkplekken tot meer productiviteit, tolerantie en het gevoel van ergens welkom zijn. Echter, verschillen van de meerderheid kan ook ongemakkelijk zijn, zelfs in de mate dat je ‘minority stress’ kan ervaren. Het kan betekenen dat je je meer vragen stelt over jezelf en ook over de omgeving waar je in bent beland. Hoe wil ik me gedragen? Wat wordt van mij verwacht? In sommige organisaties lijkt deel uitmaken van de mainstream netwerken een voorwaarde voor succes. Hoe kun je daarmee omgaan?

Iedereen kan zich soms anders voelen, want we zijn allemaal uniek. 'Anders zijn' biedt een voedingsbodem voor specifieke kwaliteiten en perspectief. Dit kan heel waardevol zijn in een organisatie, maar ook in een werkgroep van je opleiding, of in een bijbaan. In deze workshop gaan we op zoek naar jouw specifieke kwaliteiten en bekijken we hoe je die kunt benutten in je werk of in een andere omgeving. We zullen ook ingaan op professionele en sociale situaties waar het ‘anders zijn’ ter sprake komt. Je kunt daarin oefenen te staan voor wie je bent en de aansluiting te behouden met de anderen. Het wordt een interactieve workshop, waar de focus ligt op uitwisseling en plezier. Doe ook mee!

Kosten: Gratis

Voor wie: Alle UU studenten

Trainer: Jacky Limvers

Vragen?
​Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar careerservices@uu.nl.

Ons no-show beleid
Wij bieden graag gratis diensten aan vanuit Career Services aan alle studenten van de Universiteit Utrecht. Echter: Gratis betekent niet vrij van verantwoordelijkheden. Onze activiteiten zijn regelmatig ruime tijd van tevoren volgeboekt. Voor iedere late annulering of no-show, hebben we een aantal studenten dat de activiteit graag had bijgewoond, moeten teleurstellen. Dit is hoe we te werk gaan:

• Wanneer je je voor een training hebt aangemeld, verwachten we dat je de training daadwerkelijk bijwoont;
  • Wanneer je je aanmelding moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, uiterlijk 24 uur van te voren;
  • Wanneer je niet komt opdagen zonder kennisgeving, kun je gedurende acht weken niet meer deelnemen aan activiteiten van Career Services. Twee no-shows betekent dat je niet meer kunt deelnemen voor de rest van het studiejaar.
Begindatum en -tijd
26 oktober 2021 15:00