Van 16 november 2021 14:00 tot 21 december 2021 16:00Wellbeing

Training Autonomie Duurzaam Eigen Maken (Nederlandstalig)

Prestatiedruk, keuzestress, het gevoel dat het allemaal te veel wordt… We willen allemaal graag weten hoe je daarmee om kan gaan. Of liever nog, hoe je het kunt voorkomen. Hoe leer je omgaan met verwachtingen van jezelf en van anderen, met stress en emoties? Dit wordt in de psychologie ‘autonomie’ genoemd. Autonoom gedrag berust op zelfkennis. Hoe meer inzicht en zeggenschap je hebt over jezelf, hoe beter je kunt omgaan met lastige situaties.

De Universiteit Utrecht heeft een training ontwikkeld, waar je in 7 weken veel kunt leren en ervaren over hoe je jouw autonomie kunt vinden en versterken. Deze is ontwikkeld door Dr. Annerieke Oosterwegel, ontwikkelingspsychoog en docent bij de opleiding Psychologie, met behulp van subsidie van de Faculteit Sociale Wetenschappen en een landelijke Comeniusbeurs voor onderwijsvernieuwing. De basis van de training bestaat uit het zelfstandig lezen van de stof en het doen van opdrachten. In die periode zijn ook 5 groepsbijeenkomsten gepland van elk twee uur. In de groepsbijeenkomsten kun je vragen stellen over de stof en bespreken we de opdrachten. Daarnaast doen we ook ervaringsgerichte oefeningen. De bijeenkomsten zijn interactief en jouw bijdrage is daarbij noodzakelijk. Tussen de bijeenkomsten door maak je telkens 2 thuisopdrachten van elk een maximaal een dagdeel en na afloop schrijf je een korte handleiding voor jezelf.

Tijdens deze training reeks verwachten we een bepaalde tijdsinvestering waarin je de stof doorneemt, opdrachten maakt en alle bijeenkomsten kan bijwonen, met als doel om je controle over je studieloopbaan en welzijn te laten ervaren en je welbevinden en succes te vergroten. Uit de handleidingen van studenten die de opdrachten eerder gemaakt hebben blijkt dat deze studenten na afloop beter begrijpen hoe zij in verschillende situaties reageren en zichzelf daar nu ook effectiever op weten aan te sturen. Ze gaan beter voor zichzelf zorgen, zijn beter in staat hun motivatie te reguleren, en ervaren meer balans tussen studie, werk en privé.

Voor wie

Alle UU studenten

 

Wanneer

Alle bijeenkomsten zijn op dinsdag van 14-16 uur.

16 november

30 november

7 december

14 december

21 december

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Parnassos, Kruisstraat 201, zaal 110.

Meer informatie nodig?

De training wordt gegeven door Jacky Limvers, wellbeing officer. Je kunt haar mailen als je vragen hebt, j.f.limvers@uu.nl

Aanmelden

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via:

Ons no-show beleid

Wij bieden graag gratis diensten aan alle studenten van de Universiteit Utrecht. Echter: gratis betekent niet vrij van verantwoordelijkheden. Onze activiteiten zijn regelmatig ruime tijd van tevoren volgeboekt. Voor iedere late annulering of no-show, hebben we een aantal studenten dat de activiteit graag had bijgewoond, moeten teleurstellen. Dit is hoe we te werk gaan:

  • Wanneer je je voor een training hebt aangemeld, verwachten we dat je de training daadwerkelijk bijwoont;
  • Wanneer je je aanmelding moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, uiterlijk 24 uur van tevoren.
Begindatum en -tijd
16 november 2021 14:00
Einddatum en -tijd
21 december 2021 16:00