27 september 2017 van 14:00 tot 17:00Career Services

Training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken (Nederlandstalig)

Weet jij hoe je werkzaamheden en organisaties op het spoor komt die bij jou passen? Hoe een werkgever naar personeel zoekt of wat je kunt doen om je baankansen te vergroten?

In deze training verken je de arbeidsmarkt vanuit jouw eigen voorkeuren, drijfveren en kwaliteiten. Om dat te kunnen doen, moet je een duidelijk beeld hebben van jouw criteria voor werk. Als je nog niet zo ver bent, volg dan eerst de training Zelfanalyse voor loopbaan.

In de training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken leer je LinkedIn gebruiken om de arbeidsmarkt in kaart te brengen en ermee in contact te komen.  Daarnaast leer je hoe organisaties hun medewerkers selecteren en hoe je daar slim op in kunt spelen. Er is aandacht voor het vinden vacatures en voor het benutten van je eigen netwerk bij het vinden van werk. Ook leer je hoe je jezelf overtuigend kunt presenteren aan werkgevers door te werken aan een professionele pitch.

Na het volgen van deze training heb je meer inzicht in hoe je toekomstige werkgevers kunt benaderen en ben je je meer bewust van de potentie van je eigen netwerk.

Voor wie?
Studenten vanaf het derde studiejaar en (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht

Remko van de Kamp

Ons no-show beleid

Wij bieden graag gratis diensten aan vanuit Career Services aan alle studenten van de Universiteit Utrecht. Echter: Gratis betekent niet vrij van verantwoordelijkheden. Onze activiteiten zijn regelmatig ruime tijd van tevoren volgeboekt. Voor iedere late annulering of no-show, hebben we een aantal studenten dat de activiteit graag had bijgewoond, moeten teleurstellen. Dit is hoe we te werk gaan:

• Wanneer je je voor een training hebt aangemeld, verwachten we dat je de training daadwerkelijk bijwoont;
  • Wanneer je je aanmelding moet annuleren, doe dit dan zo vroeg mogelijk, uiterlijk 24 uur van te voren;
  • Wanneer je niet komt opdagen zonder kennisgeving, kun je gedurende acht weken niet meer deelnemen aan activiteiten van Career Services. Twee no-shows betekent dat je niet meer kunt deelnemen voor de rest van het studiejaar.

Vragen?
​Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar careerservices@uu.nl.

Begindatum en -tijd
27 september 2017 14:00