Theatercollege: Zelfkennis als bevrijding

tot

Op donderdag 25 mei staat psycholoog en UU-docent Vincent Duindam op het podium van Parnassos met zijn theatercollege Zelfkennis als bevrijding: Psychologie en spiritualiteit.

 

Over Zelfkennis als bevrijding

Vincent Duindam vindt dat het hoog tijd wordt dat de psychologie zich door de mystiek laat inspireren. Hij neemt ons mee van de oude, deterministische psychologie naar de ‘positieve’ psychologie. De eindbestemming is een psychologie waarin we leren om contact te maken met onze meest wezenlijke identiteit. Vijf spirituele songs van singer-songwriter Jan Duindam lopen als een rode draad door dit theatercollege heen.

Over Vincent Duindam

Psycholoog Vincent Duindam (1958) geeft al meer dan 40 jaar les aan de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, de Vrije Hogeschool en aan de Academie voor Geesteswetenschappen. Zijn vroege werk ging over gender, emancipatie en ouderschap. De laatste decennia werkt hij op het grensvlak psychologie - spiritualiteit. Met toepassingen op het gebied van opvoeding, onderwijs en liefdesrelaties.  

Over Jan Duindam

Singer-songwriter, koorleider, componist en muziekdocent, Jan Duindam (1951) is zijn hele leven werkzaam als musicus in brede zin. Hij geeft concerten, workshops ‘stem en bewustzijn’ en is docent zang en gitaar. In zijn leven en werk staat spiritualiteit als bron van alles centraal. Thema’s van zijn songs en koormuziek zijn liefde, eenheid, schoonheid, en verlangen. 

Kaarten

Bestel nu alvast je kaarten!

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, Utrecht, Theaterzaal
Entree
€ 5
Aanmelden

Kaartverkoop www.uu.nl/parnassos