Sustainable Entrepreneurship Panel

tot

Te veel afval, te veel CO2, te veel goederen die niet duurzaam zijn... - we kennen allemaal deze duurzaamheidsproblemen, maar wat kunnen we doen om deze problemen aan te pakken?

MUSA IntimatesReCarbn en Kairos zijn opgericht om actie te ondernemen!

MUSA Intimates is een lingeriemerk dat ondergoed produceert van bananentextiel, een alternatief textiel afkomstig van afvalresten van de stam van de Musa-bananenplant. Hiermee leveren zij een duurzame bijdrage aan de mode-industrie en de bananenindustrie.

ReCarbn is een op onderzoek gebaseerde technologische startup die de ontwikkeling van koolstofcaptatie wil versnellen, om CO₂ direct uit de atmosfeer te verwijderen. Hiermee gaan zij klimaatverandering tegen.

Kairos is een radicaal duurzame bank en (binnenkort ook) fauteuil (midden in crowdfunding). Hiermee wijzen ze de weg naar een duurzamere meubelindustrie.

Luister naar hun verhalen en laat je inspireren!

Meld je aan voor dit evenement

Over het evenement

Voor dit evenement werken we samen met Storm, de studentenvereniging voor duurzaamheidswetenschappen in Utrecht.

We hebben de (mede)oprichters van deze jonge innovatieve bedrijven uitgenodigd om hun ervaringen, ambities, successen en valkuilen met jullie te delen. Hierdoor krijg jij een echt gevoel van wat er mogelijk is in de wereld van duurzaam ondernemen.

Na een korte introductie over ondernemerschap zullen de drie sprekers hun bedrijven presenteren. Daarna zijn jullie allemaal uitgenodigd om deel te nemen aan de interactieve paneldiscussie. Er is genoeg tijd om vragen te stellen en te discussiëren over duurzaamheidskwesties, samen met de sprekers en andere geïnteresseerde studenten in het publiek.

Goed om te weten: Wij zorgen voor een veganistische lunch!

Voor wie?

Iedere geïnteresseerde UU-student. Er is geen voorkennis of voorbereiding nodig (maar bedenk wel van tevoren vragen voor de sprekers). Het evenement is gratis, registratie is verplicht. Aangezien er voor lunch wordt gezorgd, verwachten we wel dat je komt opdagen of je tijdig afmeldt via e-mail. De voertaal van het evenement is Engels.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Padualaan 8 (UtrechtInc)
Entree
Gratis
Aanmelden

Je kunt je aanmelden via dit formulier.