Van 6 februari 2018 10:00 tot 9 februari 2018 17:00

Sustainability Game Jam

De Sustainability Game is een universiteitsbrede bachelor honourscursus op maat, waarin studenten van de universiteit Utrecht samenwerken met studenten van de opleiding Games en Interactie van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Tijdens deze cursus leren studenten hoe ze toegepaste games maken, die spelers betrekken bij duurzame thema's.

De cursus is de kick-start voor een game-jam: een intense week waarin de multidisciplaire studententeams samenkomen voor een wedstrijdje snel speelbare game prototypes ontwikkelen. Zij ontwerpen en beginnen met het ontwikkelen van toegepaste games, die focussen op het overbrengen van kennis over de principes van duurzaamheid. De beste resultaten worden verder ontwikkeld door professionele game ontwerpers -mogelijk in samenwerking met de studenten- met het einddoel om speelbare games te creëren voor eerstejaars UU studenten.  

Dus kom langs om het proces, de vooruitgang en het resultaat te bekijken. Voorgaande jaren is gebleken dat het vaak indrukwekkend en natuurlijk ook erg leuk is. Je kunt elke dag langskomen, maar het beste moment zal vrijdagmiddag na 13.00 uur zijn, als je alle game prototypes kunt testen!

Wanneer: dinsdag 6 - vrijdag 9 februari | elke dag van 10.00 - 17.00 uur
Waar: HKU Games en Interactie | Ina Boudier Bakkerlaan 50

Begindatum en -tijd
6 februari 2018 10:00
Einddatum en -tijd
9 februari 2018 17:00