24 juli 2020 van 14:30 tot 16:00Career Services

Online Training Sollicitatiegesprek voorbereiden (Engelstalig)

Ook in deze online tijden gaat het vinden van een baan of stageplaats, en dus het solliciteren, gewoon door. Weet jij wat belangrijk is bij sollicitaties? En hoe jij ook online het beste uit de verf komt tijdens het solliciteren? Wat je kan doen om je zo optimaal mogelijk voor te bereiden? In deze training word je bewust gemaakt van het perspectief van de werkgever en hoe je daar effectief op kunt inspelen. De focus wordt gelegd op het gesprek dat je voert om een baan of stageplaats te krijgen.

Voor deze training is het belangrijk dat je min of meer duidelijk hebt welke functies en organisaties jou aanspreken. Zoek alvast een vacature uit waar je op zou willen reageren. Als je nog niet zo ver bent, volg dan eerst de training Verken je loopbaan vanuit huis. Wil je leren hoe  je een cv of brief schrijft? Ga dan naar de training CV en motivatiebrief schrijven.

In deze training bekijken we met elkaar hoe een vacature in elkaar zit en wat de werkelijke behoefte is van de organisatie en wat er nodig is om de functie te vervullen.  Vervolgens kijk je hoe jouw motivatie en ervaring daarop aansluiten en hoe je dat kunt overbrengen. We wisselen theorie af met praktijk en sluiten de training af met het oefenen van veel voorkomende vragen in een sollicitatiegesprek. Je krijgt hierbij tips om je presentatie te optimaliseren.

Deze praktijkgerichte training helpt je om met meer zelfvertrouwen te solliciteren naar een baan of stageplaats. Na de bijeenkomst kun je een afspraak maken met een career officer om individueel je een sollicitatiegesprek te oefenen.

Voor wie
Studenten vanaf het derde studiejaar, (pas) afgestudeerden van de Universiteit Utrecht en PhD's

Sjoer Bergervoet

Vragen?
​Kun je de bijeenkomst niet bijwonen, twijfel je of de bijeenkomst relevant is voor jou of heb je een andere vraag over de bijeenkomst? Stuur dan een mail naar careerservices@uu.nl.

Begindatum en -tijd
24 juli 2020 14:30