25 oktober 2021 van 11:00 tot 12:00Career Services

Online panelgesprek Diversiteit op de werkvloer: Hoe te reageren, hoe te handelen (Engelstalig)

Ben je op zoek naar een stage of eerste baan? Tegenwoordig staat diversiteit en inclusie bij veel bedrijven en organisaties hoog op de agenda. Maar wat kan dit voor jou betekenen?

Het kan nuttig zijn om tijdens het solliciteren in te spelen op de visie van een bedrijf of organisatie. Tegelijkertijd kan je nog steeds met vragen zitten over waar je bijvoorbeeld een functiebeperking op je cv vermeld. Of vragen over hoe om te gaan met lastige of ongewenste vragen of opmerkingen tijdens een sollicitatiegesprek, over bijvoorbeeld je culturele achtergrond of geaardheid. In deze sessie gaat Career Officer Thérèse Albers dieper in op verschillende aspecten van het sollicitatieproces, met experts uit het veld en ervaringsdeskundigen die het perspectief van de werkgever kunnen toelichten. Irene Stortenbeek van SWOM (Stichting Studeren en Werken op Maat), sluit aan, evenals Melvin Tjoe Nij, oprichter van inclusief recruitment en adviesagentschap Global People, bestuurslid VNO NCW Amsterdam, RvA FeB faculteit UVA Bestuurslid bij VNO-NCW Metropool Amsterdam). Ilona Mol is student Interculturele Communicatie, lid van Platform Onbeperkt Studeren en heeft de diagnose ASS. Zij sluit aan als ervaringsdeskundige en deelt wat zij ondervond bij het zoeken en bemachtigen van een bijbaan en stage.

Inschrijving loopt via het platform CareerFairy. Heb je van tevoren al vragen? Stuur deze van tevoren anoniem in en we proberen deze tijdens de sessie te beantwoorden.

Kosten: Gratis

Taal: Engels