NSO 2024 Laat je horen!

'Het Nederlands Studenten Orkest speelt Mahler 5 in TivoliVredenburg

tot

Het Nederlands Studenten Orkest speelt op 13 februari om 20:15 uur een uniek programma in TivoliVredenburg Utrecht. Het NSO is een landelijk projectorkest vol ambitieuze studenten, die zich naast hun studie op hoog niveau bezighouden met klassieke muziek. Dit jaar leggen in februari 90 getalenteerde musici hun studie een maand stil om een uniek programma te spelen in de 10 mooiste zalen van ons land en in 2 buitenlandse steden. Het thema van NSO 2024 is ‘Laat je horen!’

Programma

Het NSO zal dit jaar onder bevlogen leiding van Frans-Aert Burghgraef een prachtig programma ten gehore brengen. Voor de pauze speelt het orkest een nieuw werk dat speciaal voor het NSO 2024 is gecomponeerd door de jonge, getalenteerde componist Sílvia Lanao. Ze bewerkt in deze compositie liederen van Alma Mahler, die door sopraan Lilian Farahani zullen worden vertolkt. Na de pauze speelt het orkest de fantastische Symfonie nr. 5 van Gustav Mahler. De concerten van het Nederlands Studenten Orkest staan bekend om haar toegankelijkheid en jeugdige energie. Het belooft een feest te worden!

Thema

‘Laat je horen!’ is een aansporing om je uit te spreken; en dat in de overtuiging dat jouw geluid gehoord mag worden. Dit is alleen niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Zo hebben vrouwen binnen de klassieke muziek lange tijd een achtergestelde positie gehad. NSO 2024 geeft hier klank aan en staat dit jaar in het teken van ‘Laat je horen!’

In het programma van NSO 2024 staat de relatie tussen Alma en Gustav Mahler centraal. ‘Laat je horen!’ komt hieruit voort. Toen Gustav om Alma’s hand vroeg, verbood hij haar nog te componeren, omdat ‘er maar één componist in het huishouden kon zijn’. Alma liet zich het zwijgen opleggen, maar het Nederlands Studenten Orkest laat met ‘Ein Glück Ohne Ruh’ van Sílvia Lanao Alma’s muziek nu wel horen. Hiermee spreekt het NSO zich in 2024 uit voor meer gendergelijkheid binnen de klassieke muziek.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Studenten: €12,50 Normaal: €27,50 (inclusief pauzedrankje)
Meer info en tickets