5 oktober 2021 van 15:15 tot 16:30Wellbeing, studentenwelzijn

Lekker studeren - where science meets students

Lezing 'Slimmer (door) slapen'

afbeelding studenten slapen op het gras

Wie goed uitgerust is, kan meer aan en is creatiever, optimistischer en actiever. Een goede nachtrust is dus belangrijk. Sterker nog, slaap lijkt een primaire levensbehoefte: alle dieren slapen en wij slapen zelfs ongeveer een derde van ons leven.

Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de functies van slaap? En wat als je wakker wordt gehouden door studiestress, lawaai of gezelligheid? Welke impact heeft structureel slaaptekort op je leven en studeren? En hoe kun je je slaappatroon aanpassen? Hoe kan je slaap optimaliseren om beter te presteren?

Dr. Jeroen Dudink van het UMC Utrecht geeft in de lezing "Slimmer (door) slapen" uitleg over het belang van slaap voor onze gezondheid, vroege- en late hersenontwikkeling en vertelt je hoe je beter kunt slapen. 

Lezingenreeks Lekker studeren 

De lezing is onderdeel van de lezingenreeks Lekker studeren – where science meets students. In deze reeks geven gerenommeerde wetenschappers praktische handvatten om je studieomstandigheden te optimaliseren. Wil je op de hoogte blijven van de toekomstige lezingen? Laat dan hier je e-mailadres achter en ontvang bericht zodra de inschrijving open gaat. 

Begindatum en -tijd
5 oktober 2021 15:15
Einddatum en -tijd
5 oktober 2021 16:30
Entree
Gratis
Meer informatie
Slimmer (door) slapen