21 september 2021 van 15:15 tot 16:30Wellbeing, studentenwelzijn

Lezing 'Grip op je aandacht'

student maakt yenga van potloden

Mails, appjes, banners, pushberichten, insta en kattenfilmpjes; het is moeilijker dan ooit om je langer dan een paar minuten onafgebroken te concentreren. Is dat een probleem? Ja, want om productief bezig te zijn met je studie en voor het leren van nieuwe dingen is concentratie onmisbaar.

Nu je soms college vanuit huis hebt, kan het nog lastiger zijn om je te focussen op je studie. Hoe komt dat? En wat kun je hier aan doen? Tijd voor de wetenschap om met antwoorden te komen.

Aandachtsexpert en cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel helpt je om als winnaar uit de strijd om je aandacht te komen. Hij laat zien hoe concentratie werkt, maakt duidelijk hoe we ons werkgeheugen soms verkeerd gebruiken en legt de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit. Maar bovenal geeft hij technieken waarmee je je concentratie langer vast kunt houden. Kortom, met deze lezing kies jíj wat jouw aandacht verdient.

Begindatum en -tijd
21 september 2021 15:15