19 oktober 2021 van 15:15 tot 16:30Wellbeing, studentenwelzijn

Lekker studeren - where science meets students

Lezing FOOD for thought

man met krop sla in/op zijn hoofd

‘Slimmer door vis’, ‘mensen die veel chocolade eten zijn minder vaak depressief’; over de relatie tussen voeding en brein wordt van alles geschreven. Maar wat is er nu waar? Wat doet voeding voor of met het functioneren van je brein?

Inge van der Wurff is als universitair docent verbonden aan de Vakgroep Voorwaarden voor een Leven Lang Leren aan de Open Universiteit. In deze lezing ontkracht ze populaire voedingsmythes en legt ze uit hoe de relatie tussen voeding, cognitie, mentaal welbevinden en studieprestaties werkt. Ook zal ze tips geven over wat wel of juist geen breinvriendelijke voeding is.

Lezingenreeks Lekker studeren 

De lezing is onderdeel van de lezingenreeks Lekker studeren – where science meets students. In deze reeks geven gerenommeerde wetenschappers praktische handvatten om je studieomstandigheden te optimaliseren. Wil je op de hoogte blijven van de toekomstige lezingen? Laat dan hier je e-mailadres achter en ontvang bericht zodra de inschrijving open gaat. 

Begindatum en -tijd
19 oktober 2021 15:15
Einddatum en -tijd
19 oktober 2021 16:30
Entree
Gratis
Meer informatie
FOOD for thought