11 juni 2020 van 15:15 tot 17:00studentenwelzijn

Hulp bij afstuderen. Intervisiegroep voor Masterstudenten

Maak je je zorgen over afstuderen? Heb je bijvoorbeeld moeite met jezelf in beweging krijgen wanneer je aan je scriptie wilt werken? Weet je niet goed wat je kunt doen om een goed studieritme aan te houden of ben je bijvoorbeeld bang dat je je stage niet gaat halen?

Meld je dan aan voor de Intervisiegroep ‘Hulp bij afstuderen’ en neem een concrete vraag mee. We bespreken dan onder leiding van de trainers jullie vragen en denken met elkaar mee over antwoorden en oplossingen. Afhankelijk van de aanmeldingen zal de spreektaal Engels of Nederlands zijn.

Na afloop van deze bijeenkomst ...

• ga je naar huis met nieuwe ideeën, adviezen en plannen over het proces van afstuderen, scriptie schrijven of het contact met je begeleider van je stage/scriptie;\
  • zie je in dat je niet de enige bent met stress rondom afstuderen.

Deze intervisie wordt op 11 juni nog een keer aangeboden. Je mag deelnemen aan beide momenten maar ja kan er ook één uitkiezen.

Wat is Intervisie?

Intervisie is een zelfhulpmethode waarmee collega's elkaar helpen om beter te worden in hun werk. Dit gebeurt meestal in een intervisiegroep. De leden van de groep komen op vrijwillige en gelijkwaardige basis samen. Soms worden ze begeleid door een trainer. De deelnemers behandelen problemen die zich op de werkvloer of tijdens het studeren voordoen. Hieronder vallen bijvoorbeeld vakinhoudelijke, 'technische' kwesties maar ook problemen die met het persoonlijk functioneren te maken hebben.

Voorbeelden van vragen die je zou kunnen meenemen zijn:

• Hoe kom ik tot schrijven als ik alle literatuur heb gelezen?
  • Hoe ga ik op een dag waarop heb ik heb gepland aan mijn scriptie te werken ook daadwerkelijk aan mijn scriptie werken?
  • Hoe ga ik om met mijn stage- of scriptiebegeleider?
Begindatum en -tijd
11 juni 2020 15:15