Filmreeks Science & Fiction: The Florida Project

tot

Het Louis Hartlooper Complex en het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht organiseren de filmreeks Science & Fiction: Wie doet er mee? Op vier avonden vertonen we vier films die je aan het denken zetten, met een inleiding door een wetenschapper. Na afloop kunnen bezoekers met de inleider in gesprek.

The Florida Project

(Sean Baker, 2017, 111 min.)

De 6 jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

The Florida Project is een aangrijpende en soms ook grappige film. Fictie met een hard realiteitsgehalte. Met geweldige rollen van de Bria Vinaite, de jonge Brooklynn Prince en Willem Dafoe.

Inleiding: Marguerite van den Berg, universitair hoofddocent verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Schrijft en spreekt over vraagstukken als werk, onzekerheid, improvisatie, gender en de staat. Sinds 2022 werkt zij met een team aan een onderzoeksproject waarin zij bestuderen hoe inwoners van Rotterdam en Dublin voorlopige oplossingen vinden in hun dagelijks leven voor de groeiende onzekerheid die zij ervaren, nu werk en de verzorgingsstaat die zekerheid steeds minder kunnen bieden.

Kaartjes en meer 

Lees meer over deze film, de wetenschappers en de filmreeks op www.uu.nl/usbo/sciencefiction.

Kaartjes kun je reserveren en kopen bij filmtheater Louis Hartlooper Complex.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Louis Hartlooper Complex 
Aanmelden

Kaarrtjes kun je reserveren en kopen bij filmtheater Louis Hartlooper Complex