Descartes Centre Themadag: „Academia en Activism“

tot

Op 21 mei vindt de eerste Descartes Centre Themadag plaats: een middag gewijd aan het urgente onderwerp “Academia en Activism”, met een programma dat verschillende perspectieven op dit onderwerp - klimaatactivisme, Palestina-gerelateerde protesten, activisme en academische erkenning, activisme en kwesties in de medische wereld, en anderen - samenbrengt, gecombineerd met een lezing van politiek filosoof Thomas Fossen en een workshop voor studenten.

13:00 - 14:00

Workshop voor studenten, onder leiding van Erik van Sebille en Paul Ziche

14:00 - 14:30

Pauze/welkomstwoord

14:30 - 16:00

Workshop met korte presentaties (oa: Erik van Sebille, Paul Boselie, Mattias Janson, Floor Haalboom, Kathrine van den Bogert/Eva Hayward/Yousra Rhamoundi Elidrissi, ...)

16:00 - 16:15

16:15 - 17:00

Lezing door Thomas Fossen (Universiteit Leiden): Zouden geleerden moeten protesteren?

17:00 - 17:30

Algemene discussie

17:30 - 18:30

Borrel

Marieke Drost zal ons vergezellen en ons door het programma leiden.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd