21 maart 2020 van 09:00 tot 17:00

Conferentie: Transformative Strategies Towards Inclusion

De conferentie Transformative Strategies Towards Inclusion staat in het teken van inspireren, bewegen en een podium geven aan student-initiatieven rondom de thema's diversiteit en inclusie. Het doel is om kennisuitwisseling van strategieën die bijdragen aan een inclusievere (academische) toekomst te stimuleren.

Programma

Deze toekomst is alleen mogelijk door kennis te putten uit lessen van onze voorgangers. Daarom wordt de dag geopend met twee prikkelende keynotes van sprekers met diepgaande kennis en levenservaring in de thema's. Hierna zijn er de gehele dag allerlei interessante workshops en presentaties te volgen! We sluiten de dag af met een borrel.

• 09.00 - 09.30 Inloop
  • 09.30 - 09.45 Welkomstwoord
  • 09.45 - 10.30 Keynote door Prof.dr. Gloria Wekker (Universiteit Utrecht)
  • 10.30 - 11.15 Keynote door Dr. Frank Tuitt (University of Denver)
  • 11.15 - 11.30 Koffiepauze
  • 11.30 - 12.30 Parallele Sessies I (A, B, C, D, E)
  • 12.30 - 13.15 Lunch
  • 13.15 - 14.00 Parallele Sessies II (A, B, C, D, E)
  • 14.00 - 14.45 Parallele Sessies III (A, B, C, D, E)
  • 14.45 - 15.00 Koffie pauze
  • 15.15 - 15.45 Panel discussie
  • 15.45 - 16.15 Opening Expositie “Wie vertelt mijn verhaal? II
  • 16.15 - 17.00 Borrel

* Open call workshops / presentaties

Heb jij affiniteit met de thema’s diversiteit en inclusie? Onderstreep jij het belang van een meer inclusieve universiteit? Heb jij altijd al een presentatie, workshop of je eigen onderzoek met betrekking tot onderwerpen zoals bijvoorbeeld: micro-agressions, white fragility, storytelling als strategie, privilege, safe spaces, white allyship of validisme, etc., willen delen? Stuur dan vóór 29 februari een proposal van max. 300 woorden per email naar: workinprogress@uu.nl. Een workshop / presentatie mag max. 45 minuten duren! Heb je vragen, stuur dan ook een mail.

* Open call verhalen / kunstprojecten

De expositie: “Wie vertelt mijn verhaal?” brengt diversiteit en inclusie terug tot het narratief. Het gaat in op wie spreekt en wie zichtbaar is. Studenten vertellen kritisch hun ervaringen in kunst, fotografie, performance, muziek en geschrift. Zij worden uitgenodigd om na te denken en deel te nemen aan de discussie over hoe een meer inclusieve universiteit mogelijk is, met ruimte voor verschillende identiteiten en achtergronden. Zijn er gesprekken die jij niet durft te voeren? Wordt je aanwezigheid en/of identiteit soms als ongemakkelijk ervaren? Voel je je wel eens niet thuis op de universiteit? Druk jouw ervaring creatief uit. Stuur dit vóór 29 februari in een email naar: workinprogress@uu.nl. Voeg een korte bio toe en jouw idee over op hoe jij wil bijdragen aan de expo en een inclusievere (academische) toekomst.

Deze conferentie is een samenwerking tussen Work In Progress en Un/Divided Conference.

Begindatum en -tijd
21 maart 2020 09:00