26 maart 2020 van 15:00 tot 17:00

CANCELLED: 384e Dies Natalis | UU als universiteit van wereldklasse

Kom ook naar 384e Dies Natalis op donderdag 26 maart 2020 in de Domkerk, om het ontstaan -ofwel de verjaardag- van de Universiteit Utrecht samen te vieren!

Thema

Het thema van de viering is dit jaar 'universiteit van wereldklasse'. Zo wordt de UU vaak omschreven. En ja, de universiteit scoort internationaal uitstekend. Maar rankings zijn eenzijdig en geven een beperkt beeld. Daarom wordt nu de vraag gesteld: wat is een universiteit van wereldklasse eigenlijk? Welke troeven heeft zij in huis? Hoe verhoudt een internationale oriëntatie zich tot de ambitie om van waarde te zijn voor de directe omgeving? Hoe verhoudt het research universiteitsprofiel zich tot de commitment om studenten de best mogelijke opleiding te geven? Wij willen een universiteit zijn met een hoofd én een hart. Maar wanneer is dit het geval voor onszelf en voor de samenleving?

Programma

Hier wordt verder op ingegaan door professor Simone Buitendijk, vice-rector en hoogleraar aan Imperial College London, in de diesrede met de titel: 'Can universities save our planet?'. Tijdens de diesviering worden tevens twee eredoctoraten, de Prijs Docent van het Jaar, de Prijs Docenttalent en de prijs voor de Alumnus van het jaar uitgereikt. Rosa Falkenburg, programmacoördinator bij Parnassos Cultuurcentrum, zal voor het eerst het door haar geschreven nieuwe Universiteitslied ten gehore brengen.

Aanmelden

Meld je vóór vrijdag 13 maart aan. Dan ontvang je een week van tevoren je entreeticket. Kun je er niet bij zijn? Ook dit jaar is de Dies weer te volgen via livestream.

Begindatum en -tijd
26 maart 2020 15:00