Buitententoonstelling OPEN over depressiviteit

Van tot

Mirjam Bekker-Stoop (Open mind) en Linelle Deunk (fotograaf) zagen allebei hoe hun dochters vochten met hun demonen, maar ook hoe ze ermee leren omgaan. Ieder op hun eigen manier. Zij besloten hun eigen ondervindingen en kennis aan te vullen met die van anderen. Onder de vlag van Open mind reisden zij door Nederland om een zo divers mogelijke groep jonge ‘ervaringsdeskundigen’ te portretteren en hun verhalen op te nemen.  

Het werd een bijzondere reis waarin ze mooie gevoelige, maar vooral verrassend sterke jonge mensen spraken, waarvan ze ontzettend veel leerden.

De serie, in de vorm van een multimediale tentoonstelling en OPEN-programma, reist door Nederland om zo het gesprek op gang te brengen, jongeren te helpen beter om te gaan met hun depressie en omstanders handvatten te geven hen daarbij te helpen. In de periode van minimaal een jaar zal het project OPEN over depressiviteit minimaal 10 steden bezoeken. Rond de tentoonstelling wordt in samenwerking met partners een OPEN – programma georganiseerd om het gesprek verder op gang te brengen. Op 25 april opent de buitententoonstelling in het Griftpark in Utrecht, waarna hij tot 16 mei zal blijven staan.

Meer informatie
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Griftpark Utrecht