Bezoek de Solar Butterfly op het USP, het eerste tiny house op zonne-energie dat de wereld rondreist

tot

Op 27 juni verwelkomt Universiteit Utrecht de Solar Butterfly op het Utrecht Science Park. De Solar Butterfly is 's werelds eerste tiny house op zonne-energie dat een reis rond de wereld maakt. De vleugels van de Solar Butterfly zijn bedekt met 80 m2 aan zonnepanelen. In de komende vier jaar zal de Solar Butterfly 1000 projecten in 4 jaar op 6 continenten bezoeken om pioniers op het gebied van duurzaamheid te interviewen. Omdat de UU de ambitie heeft om een voorloper te zijn op weg naar een innovatieve en duurzame toekomst, mag de campus niet ontbreken in het reisschema van de Solar Butterfly!

De Solar Butterfly bezoekt het USP op 27 juni 2022.
De Solar Butterfly bezoekt het USP op 27 juni.

Event: UU's duurzaamheidspioniers

Op 27 juni van 15.00 - 16.15 uur gaat het Solar Butterfly team in gesprek met vier UU-duurzaamheidspioniers:

• Dr. ir. Sanli Faez doet onderzoek naar elektriciteitsopslag en de rol van open innovatie in de energietransitie. Met het FAIR-Battery project willen hij en zijn collega's open-source elektrochemische batterijtechnologie ontwikkelen.
  • Dr. Jacco Appelman vertelt over zijn onderzoek naar bio-geïnspireerde innovatie.
  • Tom McDevitt is Living Labs coördinator voor UUlabs en zal spreken over duurzaamheidsproeftuinen op de campus.
  • Anjelle Rademakers is de manager van de Green Office Universiteit Utrecht en vertelt over grassroots initiatieven op de campus.

Tussen 16.15 - 17.00 uur is het mogelijk om een rondleiding van 10 minuten te krijgen in het tiny house.

Voor wie?
Iedereen die geïnteresseerd is!

Waar?
Parkeerplaats Padualaan, Utrecht Science Park.

Wanneer?
Het evenement vindt plaats op 27 juni van 15.00 - 16.15 uur. Tussen 16.15 - 17.00 uur is het mogelijk om een rondleiding van tien minuten door het tiny house te krijgen.

Registeren?
Meld je hier aan.

Over de Solar Butterfly

De Solar Butterfly is een initiatief van de Zwitser Louis Palmer. In 2007 en 2008 was hij de eerste persoon die de wereld rond ging met een auto op zonne-energie, maar daar houdt zijn missie niet op. Met de Solar Butterfly wil hij opnieuw positieve aandacht vragen voor klimaatactie. Op 12 december 2025 komt de Solar Butterfly aan in Parijs voor de tiende verjaardag van het klimaatakkoord van Parijs. Lees meer.

Dit evenement is een initiatief van UULabs en Green Office Universiteit Utrecht.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd