Alliantie EWUU Jaarconferentie 2024: ‘Navigating Transitions’

tot

Hoe navigeren we door maatschappelijke transities met behulp van discipline-overstijgend onderwijs en onderzoek? Deze vraag staat centraal tijdens de alliantie EWUU Jaarconferentie 2024 ‘Navigating Transitions’, op woensdag 24 april in TivoliVredenburg in Utrecht.

In de alliantie EWUU (TU/e, WUR, UU, UMC Utrecht) verbinden de vier instellingen hun onderwijsaanbod en werken binnen onderzoek cross-disciplinair samen op belangrijke uitdagingen, zoals Preventive Health en Circular Society. Met deze onconventionele aanpak draagt de EWUU alliantie bij aan urgente maatschappelijke transities.

De conferentie start met een plenaire sessie van filosoof en keynote speaker Roman Krznaric. In lijn met zijn internationale bestseller "De Goede Voorouder", pleit Krznaric voor een mentaliteitsverandering die toekomstgerichte acties aanmoedigt: minder kortetermijndenken en meer focus op de langetermijngevolgen. Aan de hand van krachtige voorbeelden laat Krznaric zien hoe kortetermijndenken leidt tot existentiële dreigingen en machteloosheid in de economie, de politiek en sociale voorzieningen en wat langetermijndenken kan bijdragen aan het navigeren door maatschappelijke transities.

Na de plenaire sessie kunnen deelnemers kiezen uit drie interactieve tracks vormgegeven door de strategische programma's van de EWUU alliantie.

Over Alliantie EWUU

In de Alliantie EWUU (TU/e, WUR, UU, UMC Utrecht) verbinden Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht hun wetenschappelijke kennis om bij te dragen aan urgente maatschappelijke transities. De vier instellingen werken in onderzoek en onderwijs samen op de gebieden waarin zij complementair zijn aan elkaar. Onder het motto ‘Challenging future generations’, daagt de alliantie onderzoekers, docenten en studenten uit om op onconventionele wijze samen te werken, dwars door disciplines heen. Daarbij wordt ingezet op onderzoeksresultaten met impact voor de samenleving. Alliantie EWUU werkt hiervoor ook samen met externe partners.

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
TivoliVredenburg in Utrecht.
Entree
Gratis
Aanmelden

Aanmelden doe je hier.