Studentensite

27 maart 2017 van 14:45 tot 17:15Centraal

De geboortedag van de universiteit

381e Dies Natalis Universiteit Utrecht

Dies natalis 2017

Op maandag 27 maart 2017 viert de Universiteit Utrecht haar 381e Dies Natalis in de Domkerk in Utrecht. Het thema van de viering is 'Town and gown'. Professor Maarten Hajer, faculteitshoogleraar Urban Futures houdt de diesrede. Daarnaast worden er eredoctoraten, de Docentenprijs en de prijs Jong Docententalent uitgereikt.

Na afloop biedt het college van bestuur een receptie aan in het Academiegebouw. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de Dies Natalis en kunnen zich via het aanmeldformulier aanmelden.

Eredoctoraten

Het college voor promoties kent twee eredoctoraten toe aan:

• Professor Peer Bork, 'Senior group leader' en 'Strategic Head' van Bioinformatics, European Molecular Biology Laboratory (EMBL), Heidelberg, Duitsland
  • Professor Sangeeta N. Bhatia, M.D., Ph.D., John J. and Dorothy Wilson Professor bij het Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, Verenigde Staten

Thema Town and Gown

De stad en de Universiteit Utrecht hebben traditioneel een diepe band. De historische, maar tegelijkertijd jonge, dynamische stad Utrecht omringt de universiteit als een oester de parel: ze biedt de omgeving waarin de universiteit kan groeien en bloeien. Op haar beurt krijgt de stad van de universiteit een bruisend studentenleven, prachtige universitaire gebouwen, hoogwaardige kennis en een hoogopgeleide beroepsbevolking.

De Universiteit Utrecht is wereldwijd actief, maar vindt daarnaast de band met de stad van even groot belang. Die band wordt voortdurend bestendigd in vele gezamenlijke projecten. Bijvoorbeeld binnen proeftuinen op het gebied van energie, voedsel, gezond ouder worden, jeugd en extremisme, en van ‘leven in de stad’. En zo werken universiteit en stad samen aan een gezonde, duurzame en harmonieuze samenleving.

The university and the city work together to build a healthy, sustainable and harmonious society.
Professor Bert van der Zwaan, Rector Magnificus

Utrecht Young Academy

Tijdens de Dies stelt de Utrecht Young Academy zich ook voor. De UYA brengt 40 jonge UU en UMCU onderzoekers van alle wetenschapsgebieden bij elkaar en is in 2016 opgericht.

Begindatum en -tijd
27 maart 2017 14:45
Einddatum en -tijd
27 maart 2017 17:15

Heb je een vraag of opmerking over deze pagina? Laat het ons weten.